Някои секретни документи за убийството на 35-ия американски президент Джон Ф.

...
Някои секретни документи за убийството на 35-ия американски президент Джон Ф.
Коментари Харесай

Тръмп блокира публикуването на документи за убийството на президента Джон Ф. Кенеди

Някои секретни документи за убийството на 35-ия американски президент  Джон Ф. Кенеди може би в никакъв случай няма да видят бял свят. Администрацията на  Доналд Тръмп и други държавни източници разкриха, че Тръмп е съвсем сигурен, че ще блокира публикуването на хиляди секретни документи, свързани с убийството на 22 ноември 1963 година, които би трябвало да бъдат разкрити след по-малко от седмица (на 26 октомври) от Националния списък.

Това написа сп. „ Политико “, представено от БГНЕС, и прецизира, че става въпрос за 3100 непоказвани до момента документа и още 30 000 разсекретявани отчасти.

Повечето са на Централното разследващо ръководство (ЦРУ), Федералното бюро за следствия (ФБР) и Министерството на правораздаването.

Според източници на „ Политико “ от Конгреса Централно разузнавателно управление на САЩ оказва напън върху Тръмп, с цел да не бъдат оповестени документите, тъй като разсекретяването им може да покаже освен методите му на работа, само че и да разкрие негови източници.

Файловете на Националния списък би трябвало да станат публично налични в сходство със закон, подписан от президента Джордж Буш-старши през 1992 година, който постанова 25-годишна възбрана за разпространяването на всевъзможни данни за атентата.

През 1991 година за покушението се заприказва още веднъж след излизането на кино лентата на режисьора Оливър Стоун „ Джей Еф Кей “, основаващ се на версия за държавен скрит план против президента. По това време е основана и държавна комисия, която да изследва какви документи би трябвало да бъдат оповестени по отношение на „ убийството на века “.

Пред „ Политико “ говорителката на Белия дом Линдзи Уотърс разяснява, че администрацията работи по публикуването на оптимален брой документи идващия четвъртък, без те да навредят на националната сигурност.

Джон Фицджералд Кенеди става 35-я президент на Съединени американски щати през 1960 година Със своите 43 години той е и най-младият политик заемал длъжността. Три години по-късно, на 22 ноември 1963 година, по време на посещаване в град Далас, щата Тексас, той е убит. Според заключенията на държавна комисия, образувана след гибелта му, негов палач е Лий Харви Осуълд, който е работил самичък и не става въпрос за скрит план. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР